meerwaarde
wie zijn wij

main small   aenm small   robeo small

Oude banden grondstof voor accu's

04-09-2014

Koolstofdeeltjes in oude banden zouden kunnen worden gebruikt voor litium-ion accu’s in plaats van het gebruikte grafiet. Koolstof zorgt er bovendien voor dat de accu’s beter presteren. Dit meldt het Amerikaanse Oak Ridge National Laboratory ORNL), een onderdeel van het Amerikaanse departement voor Energie.

Milieuvriendelijk
Onderzoekers van het ORNL hebben in het Journaal RSC Advances beschreven dat het gebruik van oude banden aantrekkelijk is omdat de accu’s zo milieuvriendelijker kunnen worden geproduceerd en omdat de banden zo niet worden verspild. Bovendien kan zo de capaciteit van de accu’s worden vergroot.

Elektrische auto’s
Bij het testen van de accu’s in het laboratorium bleek de capaciteit met koolstof veruit beter te zijn dan met commerciële grafiet, aldus de onderzoekers. Zij denken dat dit komt door de micro structuur van het uit banden verkregen koolstof. Hierdoor zouden de accu’s uitermate geschikt zijn voor onder meer opslag van gewonnen zonne- en windenergie, en voor elektrische auto’s.

Volgens het ORNL zijn de onderzoeksresultaten bemoedigend vanwege het feit dat de globale markt voor accu’s voor voertuigen in 2018 naar verwachting 78 miljard dollar zal bedragen

(bron: bandenportaal)

mobile-certificaten certificaten border